
گلی زردگون اما عاشق آفتاب. از دل چنین گل عاشقی تخمههایی به عمل میآید که سرشار از مواد مغذی است.
همانطور که می دانید، تخمه های آفتابگردان از جمله تنقلات محبوب ایرانی ها به حساب می آید که میزان مصرف بالایی دارد.تخمه آفتاب گردان میوه ی گل آفتابگردان است که معمولاً وقتی پوسته از آن جدا شد، به آن تخم آفتابگردان میگویند. این گیاه به این خاطر آفتابگردان نام گرفته که به هر طرف خورشید قرار دارد این گیاه نیز به آن طرف میچرخد. البته مثل تمام انواع آجیل، بایستی از مصرف تخمه آفتابگردان شور، آلوده یا کهنه خودداری شود.
- فشار خون بالا را کاهش میدهد.
- آفتابگردان باعث تقویت قلب میشود.
- آفتابگردان درمان کننده لاغری است صبح و بعدازظهر دانه آن را تفریحی بشکنید.
- یک مشت از این تخمه ها، ۹۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین E را تامین می کند.
- مصرف تخم آفتابگردان از پوست در مقابل آسیب های اشعه UV محافظت می کند.
- همچنین بد نیست بدانید مقدار فولیک اسید موجود در تخمه آفتابگردان از اسفناج نیز بیشتر است.
- آهن موجود در تخمه آفتابگردان میتواند با جوانه گندم، جگر و یا زردهی تخم مرغ وارد رقابت شود.
- تخمه ی بو داده به دلیل سرخ شدن و داشتن چربی در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث جوش شوند.
- یک مشت تخمه آفتابگردان ۵۵ درصد تیامین یا همان ویتامین ۱ B موردنیاز روزانه افراد را تامین می کند.
- مصرف تخمه آفتابگردان در دورانبارداری نه تنها مضر نیست، که در منابع علمی مختلف توصیه هم شده است.